Werkwijze

Onderzoek

Je wilt een website laten maken. Maar waar moet je beginnen? Bij het begin natuurlijk. En dat is opschrijven welke wensen en eisen je hebt voor je website. Bedenk welk doel je website heeft. Welke 'tone of voice' en ' look and feel' de site moet hebben.
En welke menustructuur je in gedachten hebt.

We helpen je graag met het opstellen van de wensenlijst. Natuurlijk adviseren we je over de structuur en mogelijkheden van je website, zodat we daarna de juiste modules van onze onderhoudsomgeving (CMS) kunnen bepalen.

Voorbereiden

Natuurlijk ben je benieuwd wat je nieuwe website gaat kosten. De offerte die we maken aan de hand van de inventarisatie is duidelijk en transparant. Geen vervelende verrassingen achteraf. Per onderdeel zie je precies wat de kosten zijn.
En de afgesproken deadline verwerken we in de totaalplanning.

We maken tijdens de voorbereidingen ook afspraken over de ontwerpfase. Werk je al met een reclamebureau samen, dan maken wij er geen punt van dat zij het ontwerp van de website verzorgen. Natuurlijk kan je ons hiervoor ook inschakelen. Wel zo makkelijk om één aanspreekpunt te hebben.

Ontwerp

Ga je akkoord met de offerte? Dan starten we met het ontwerp. De basis van ons ontwerp is altijd de gebruiksvriendelijkheid en een duidelijke navigatiestructuur. Maar natuurlijk ziet je visitekaartje op internet er ook mooi en professioneel uit.

We maken een ontwerp, waarbij we de homepage en in sommige gevallen een aantal schermen uitwerken. Ook doen we voorstellen voor o.a. de menu vorm, doorlinken, buttons, typografie, kleurgebruik, beeldtaal en omgaan met beeldmateriaal. Na akkoord op het gepresenteerde ontwerp gaan we beginnen aan de bouwfase.

Realisatie

Alles wat in de vorige fases is bepaald en vastgelegd zullen wij nu omzetten in een functionele webapplicatie. Tijdens de ontwikkeling van de applicatie testen we deze grondig om onder andere de toegankelijkheid en functionaliteit van de applicatie in alle relevante browsers te garanderen.

Daarnaast wordt in deze fase de tekst en foto's toegevoegd aan de website als dit de offerte is afgesproken om uit te voeren.

Acceptatie en uitleg

Zover wij kunnen bepalen is de site nu af. De content staat erin, de site is uitvoerig getest en er is gecontroleerd of alles voldoet aan onze kwaliteitseisen. Je mag nu de site gaan testen, controleren en bepalen of alles is zoals je het in gedachten had. Ook krijg je in deze fase de mogelijkheid eventuele kleine wijzigingen door te laten voeren.

We geven je nog even een korte instructie voor het gebruik van de onderhoudsomgeving (CMS). Niet dat je die nodig zult hebben, maar we doen het toch. Voor de volledigheid.

Online

Alles naar wens? Dan komt nu de website online. Wij zorgen ervoor dat de hosting, domeinen en andere faciliteiten geconfigureerd worden en de webapplicatie live kan. Uiteraard begeleiden we dit proces met grote zorg en zijn wij na lancering extra paraat om eventuele problemen direct op te lossen.

 

Hoe verder?

Standaard leveren wij al onze websites met een onderhoudsomgeving (CMS) zodat je zelf maximale controle hebt over je website. Soms wil je echter meer. Bijvoorbeeld de zekerheid dat een professional de zoekmachine prestaties van je site nauwlettend in de gaten houdt of iemand die je zo nu en dan helpt met wat grafische aanpassingen aan je site.

Neem contact op