Wat is Responsive webdesign?

Responsive webdesign Activiteitenorganisatie TOF

Je zult misschien al eens de term "Responsive webdesign" horen vallen bij webbureaus en reclamebureaus, maar wat betekend het en wat houd het in?

Responsive webdesign

Responsive webdesign is de benaming voor het automatisch verschalen en wijzigen van je website / website ontwerp zodat de website optimaal goed verschijnd op je mobiele apparaten (zoals mobiele telefoons en tablets).

De voordelen van Responsive webdesign

Een voordeel van Responsive webdesign is dat je de website niet hoeft in te zoomen op een mobiele telefoon of tablet om de teksten en afbeeldingen goed te kunnen lezen en zien. Doordat het formaat van de website automatisch wordt aangepast aan je formaat beeldscherm zal de tekst en afbeeldingen goed leesbaar en te zien zijn.

Naast de leesbaarheid is de vormgeving van de website ook een voordeel, want bij een mobiele website zal het ontwerp afwijken van de website op de desktop. Dit is bij Responsive webdesign niet het geval. Dit is namelijk dezelfde website als je op de desktop ziet alleen geoptimaliseerd voor op je mobiele apparaten.

Enkele voorbeelden van Responsive websites gemaakt door Downdijk

Kwekerij van dommelen webdesign
Audio Rent Service webdesign
Mammoet Sport webdesign

Meer informatie

Wil je meer informatie over Responsive webdesign en de toepassingen ervan, neem dan contact op met Downdijk.