jQuery Mobile: Het framework voor mobiele websites

jQuery Mobile

In mijn vorige blog heb ik jQuery besproken met jullie en de voordelen ervan zijn. In deze blog ga ik jQuery Mobile met jullie bespreken. Ik ga in deze blog vertellen wat jQuery Mobile is en waar het voor gebruikt wordt.

Wat is jQuery Mobile?

JQuery Mobile is een gebruikersinterface of ook wel Framework genoemd. Het is een basis opzet om een website te coderen, maar niet zo maar gewone websites.

Websites die gemaakt zijn met jQuery Mobile kunnen op verschillende beeldscherm formaten bekeken worden. Of het een gewone desktop computer is, tablet of mobiele telefoon de websites schalen automatisch met het beeldscherm formaat mee.

Doordat de websites makkelijk kunnen verschalen, is het geschikt om te gebruiken voor websites op mobiele apparaten. Dat is de reden waarom jQuery ervoor gekozen heeft om het jQuery Mobile te noemen.

Wat is een framework?

Een framework is een gebruikersinterface. Dit betekend voor de websitebouwer dat het maken van de codering vereenvoudigd zijn en minder code kan bevatten. Op die manier kan een stuk code uit 4 regels bestaan i.p.v. 15 regels.

Omdat jQuery Mobile opgebouwd is uit de laatste technieken zoals HTML5 en CSS3 is het geoptimaliseerd om te gebruiken voor mobiele apparaten. Doordat het framework ontwikkeld is door JQuery zijn alle functies optimaal te gebruiken en worden standaard gebruikt bij pagina overgangen.

Voorbeelden van jQuery Mobile

Op jqmgallery.com staan handige inspiratie voorbeelden die je kunt bekijken. Bekijk de voorbeelden op een mobiel apparaat, om ook echt alle voorbeelden te kunnen kijken omdat deze speciaal gemaakt zijn voor mobiel telefoons en tablets.

Tot slot

Hopelijk hebben jullie weer wat kunnen leren van mijn jQuery en jQuery Mobile kennis. Als jullie meer informatie willen weten over deze onderwerpen kunnen jullie naar de speciale website jquerymobile.com of stel je vragen aan Downdijk.